Trailer Johnny Bode

Trailer Eddie Meduza

Trailer St. Lars

DET VÅRAS FÖR GALNINGARNA

Dokumentärfilmlördag 6 april 2019

3 filmer om synen på vem som är galen och vem som är genial. Ett försök att utmana våra fördomar och få oss att kanske få syn på något vi inte tidigare har sett. Med hjälp av skratt och tårar lyfter filmarna på de gardiner som oftast är fördragna. Efter sista filmen medverkar dess regissör Mattias Löfgren för ett samtal kring filmernas tema - psykisk hälsa.

Biljetter: 3 filmer - 150 kr, 1 film - 100 kr
(inkl. 5 kr filmpass) - boka på info@bioscala.se

Kl. 15
Ingen tid för kärlek - en film om Johnny Bode
B. Sjökvist, B. Löfgren, Sverige 2017, 73 min

Han brände sitt ljus i båda ändar, tog sig från botten till toppen tillbaka till botten för att sedan resa sig på 10 och bränna alla sina chanser igen. Ett färgstarkt unikum i svensk populärhistoria med ett betydligt mer spännande livsöde än några snuskiga visor från 60-talet.

Kl. 16.30
Eleganten från vidderna - filmen om Eddie Meduza
Andreas Brink, Sverige 2010, 74 min

En egensinnig konstnär eller en vulgär underhållare, en ironisk provokatör eller en småfånig spexare - vem var egentligen Errol Norstedt, alias Eddie Meduza? Mannen som gav raggarrocken ett ansikte och censurerades av Sveriges Radio, men som lyckades ta sig in på Svensktoppen. Vi följer Errols krokiga väg genom livet, från hans svåra och rotlösa uppväxtår, via hans musikkarriär till hans alltför tidiga död.

Kl. 19
Sankt Lars sjukhus - "Där satt ju dårarna" Mattias Löfgren, Sverige 2018, 50 min

Tusentals patienter har under mer än hundra år vårdats på mentalsjukhuset Sankt Lars i Lund. Mattias Löfgrens dokumentär återger en del av deras historier. Historier som innehåller mörker men också ljus.
Den psykiatriska vården på Sankt Larsområdet upphörde helt för fem år sedan, men i många år var området ett samhälle för sig.