Filmens trailerFilmens trailer

FOTBOLLSFILMLÖRDAG

Två filmer som skildrar fotbollen
som dröm och korrumperat maktspelKl. 15 Rött kort –Soheil Beiraghi, Iran - 2018 1 tim 25 min Svensk text

Afrooz är stjärnan i Irans nationella damlag i futsal och efter många års hårt arbete blir hennes dröm sann: laget är i final i slutspelen i Malaysia. Men på flygplatsen visar det sig att Afrooz man, en känd TV-profil, har dragit in hennes resetillstånd. I Iran behöver en kvinna sin mans tillåtelse att resa och nu tror alla att hennes enda lösning är att övertala sin man att ändra sitt beslut.

Men Afrooz är inte den som stillatigande accepterar sitt öde. Nu börjar istället en hård kamp för makten över sitt eget liv.


Kl. 17 Maradona – Asif Kapadia, UK - 2019
2 tim 10 min Svensk textDen 5 juli 1984 anländer Diego Armando Maradona till Napoli för en rekordhög övergångssumma och under de kommande sju åren så bröt helvete lös. Världens mest hyllade fotbollsgeni och den mest dysfunktionella staden i Europa blev det perfekta paret.

Maradona var välsignad på fotbollsplanen men fördömd utanför även om den karismatiske Argentinaren tog Napoli till deras absolut första ligatitel. Allt var som en dröm med ett mycket högt pris, Diego fick göra vad han ville så länge han levererade under matcherna, men när magin försvann blev han mot sin vilja fånge i staden.

Den tredje filmen av Oscar-nominerade och BAFTA-vinnande teamet bakom SENNA och AMY. Filmen bygger på över 500 timmar aldrig tidigare visat material från Maradonas privata arkiv och med fullt stöd av mannen i fråga själv.

Biljetter: 2 filmer - 150 kr, 1 film - 100 kr
Boka: 0706-44 76 80, info@bioscala.se