Övriga arrangemang


BLÅGUL BLUES

med Claes Janson


Lördag 26 februari kl. 19-21

Välkommen till en konsert med Claes Janson, kära melodier och svenska texter i välkända och nya blues- och jazztolkningar. Vi får höra nya tolkningar och de klassiska låtar som du förknippar med Claes Janson, framförda tillsammans med Thomas Arnesen på gitarr och Andreas Hellkvist på Hammondorgel. Jazz- och blueslegenden Claes Janson har varit verksam sedan mitten av sextiotalet. Han räknas in som en betydande del i den svenska jazzhistorien. Ett bluestroll ... Det blir allt ifrån milda vindar till stormvarning. Det kommer att svänga på Scala.

Claes Janson - sång
Thomas Arnesen - gitarr och sång
Andreas Hellkvist - Hammondorgel


Förköp: Nortic
eller Turistbyrån i Ystad


YouTube: Har du kvar din röda cykel?
BB King tribute
EN SINGELTANTS MEMOARER

En sång- och berättarföreställning i två akter
av och med Gitte Pålsson


Lördag 5 mars kl. 19

Det hela inleds med att ungdomarna på en av Malmös gator ropar "Se upp för PRO" när Gitte cyklar förbi. Först tänker hon att det måste vara någon annan de menar. Men det är i själva verket den sekund hon verkligen inser att hon börjat närma sig "målsnöret" -- att framtiden nu är kortare än livet hon lagt bakom sig.

Och så börjar berättelsen. Den femåriga Gitte står i hamnen i Ystad tillsammans med mormor som berättar att världen är allt för stor och hon ska akta sig för den. Och att flickor helst ska vara osynliga och framför allt "hålla sig borta från pågar"

Regi Sven Kristersson
Regi-assistent och scenkläder Ann-Krestin Vernersson


Biljetter 180 kr
Förköp: Kulturcentralen
Mer info: gitte.nu 073-935 46 89

När något av arrangemangen innehåller en paus,
är baren öppen under pausen

Kassan öppnar 60 minuter före arrangemanget
Mer info: 0706-44 76 80

Tillbaka till Bioprogrammet
>>> klicka här